SETI @ home

Dat was een leuk idee: de idle tijd van PC’s gebruiken door ze ruimte ruis te laten analyseren. Na het installeren van de speciale screensaver dacht ik snel ET te vinden. Die screensaver haalde een pakketje op en begon dan te rekenen. Allemensen: het eerste pakketje was na 3 dagen vol continue stampen klaar :-(

Al snel bleek dat de screensaver zelf behoorlijk vertragend was, en dat er ook een ‘console’ versie bestond.

Dat ging vlotter, maar schoot ook niet op. meer computers inzetten dus. Dus op een goed moment stonden alle 14 roei PC’s thuis te rekenen. Uiteindelijk kreeg ik de rekenkracht maximaal door op mijn werk in een lang weekeinde allle PC’s 3 dagen lang om te bouwen to SETI machine (niemand had gelukkig door die maandag). Ik liep echter tegen het volgende probleem aan: mijn PC park vroeg en verstuurde meer pakketjes dan de bescheiden internet verbinding aan kon.

10k pakketjes was een mooie mijlpaal om te stoppen.

O ja: KWSNi! is de naam van de SETI group waar ik bij aangesloten was: The Knights Who Say Ni!. Hoe nerdy wil je het hebben?

SETI is in 2020 gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *