Awtrix Top2000

In het 2024-1 nummer van C’t stond een artikel over de Ulanzi TC001 pixel display (met 256 individueel aanstuurbare LED’s!). Wat een kek ding. Stap 1 na ‘unboxen’ is het installeren van “Awtrix” . Daarmee krijgt de display een REST API waarmee je berichten op het schermpje kan zetten.

Mijn initieel project is het weergeven van het actuele NPO radio 2 nummer (met Top2000 positie). Dat kan feitelijk door vanaf mijn intranet server rechtstreeks een JSON bericht naar de API te sturen. De Awtrix kan echter koppelen met een “MQTT” server. Dat is ook op Windows vlot in te regelen. Nodig:

Uiteindelijk kwam ik toch uit bij een simpel VB.net programma waarmee je de NPO JSON leest, de gegevens opzoekt in mijn T2K database en vervolgens de juiste berichten naar de klok stuurt.

Resultaat:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *