Paul Veenemans Prijs (1988-2001)

1988-Aegir-PVP

In 1988 kreeg Aegir de organisatie toegewezen van de “Paul Veenemans Prijs”. Dit is een tweedaagse meerkamp met de onderdelen lopen, fietsen, schaatsen en roeien. Het programma wat onze voorgangers daarvoor gebruikt hadden was volstrekt onbruikbaar en ondoorgrondelijk.

Het onderdeel Fietsen bleek een tijdrit; prima af te handelen met het Hel van het Noorden programma. Maar de onderdelen Lopen en Schaatsen hadden een peloton start, terwijl een individuele tijd noodzakelijk was. Champion Chips waren nog niet uitgevonden :-). Vervolgens was er ook nog een complexe punten telling gebaseerd op de mediaan tijd per onderdeel. Enfin: ik heb een specifiek PVP programma geschreven.

In de 13 (!) er op volgende edities is dit programma vervolgens gebruikt. Daarna besloot Pontos dat het wel zonder mij kom en nadat Het Spaarne het jaar erop hetzelfde deed was ik er klaar mee.

In 2016 zag het er even naar uit dat een ‘come back’ zou plaatsvinden, maar dit is niet doorgegaan.